Schuim der Aarde

Over ons

Schuim der Aarde is een podcast over bier, waarin het verbazingwekkend weinig over bier gaat. Het wordt gemaakt door 3 vrienden: Erik, Job en Michiel. Zij komen sinds 2015 met enige regelmaat bij elkaar om bier te proeven. Zulke avonden hangen aan elkaar van sterke verhalen, grappen over en met elkaar en natuurlijk lekker bier en eten. 

De podcast moet aanvoelen als zo’n moment: gezelligheid, vrienden onder elkaar en ook moeilijk kijken bij evenzo moeilijke bieren. De stip op de horizon voor de podcast is dat mensen bier gaan sponsoren. Dat laatste is nog niet helemaal gelukt, maar het eerste seizoen was wel een enorm succes. Qua plezier in maken, maar ook qua luisteraars. We hebben meer dan 1000 luisteraars en het eerste eigen gebrouwen bier is een feit.

Hosts

Job Blok

Job is minister van techniek en is een kampioen in het inbrengen van middelmatig bier. Al gaat het tegenwoordig best goed.. Hij blinkt uit in de Pairing-kant van bier: de drank die eerst in de vaten zat, een toetje of zelfs een relevant object. Altijd spannend als Job iets uit een tasje haalt.

Erik ter Beek

Erik heeft veel ervaring bij brouwerijen en is nu fervent thuisbrouwer. Veel technische achtergrond, lakse Untapper en een enorme kniepert. Flink bereisd en fan van het nabije Oosten.

Michiel Andrea

Michiel is grafisch vormgever en overal in geïnteresseerd. Hij verdwaalt in Wikipedia, duikelt obscure feitjes over eeuwenoude brouwerijen op en weet helemaal niks van politiek. Lichte obsessie met dingen die andere mensen aanraden en daarmee makkelijk te beïnvloeden…

Placeholder Image